• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prebranac na francuski način

Autor mondo.rs

Ništa ne fali ni ovom našem, štaviše, ali ako je prebranac vaše omiljeno jelo, probajte i ovu varijantu.

POTREBNO ZA 4 OSOBE:

300 g sitnog belog pasulja

250 g mesa od svinjskog vrata

100 g dimljene slanine

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

ulje ili mast

veza zeleni

dva lista lovora

4 manja paradajza

2 karanfilića

so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Pasulj oprati, naliti vodom i ostaviti da stoji nekoliko sati, najbolje celu noć.

Na ulju ili masti, propržiti krupno sečenu slaninu, a zatim dodati krupno sečen beli i crni luk, i tek na kraju krupno isečeno svinjsko meso.

Dodati so i biber, i pržiti dok ne porumeni. Izvaditi sve iz tiganja, a na ostatku masnoće propržiti sitno iseckanu zelen.

Pasulj oceđen od vode, pomešati sa slaninom, mesom i peršunom. Dodati paradajz krupno sečen, lovor i karanfilić. Po želji još pobiberiti i posoliti. Sve izručiti u dublji nauljen pleh i naliti vodom da ogrezne.

Po želji, ovom jelu možete dodati pileće ili pačije batake, kobasice, tako što ćete ih položiti na pasulj pre nego što pleh stavite u rernu.

Poklopljeno jelo treba da se krčak na 200 stepeni celzijusovih oko pola sata.

Ovo jelo se zove kasule (Cassoulet) i apsolutni je hit u Njujorku i Japanu, i to među mladim osobama. Nujorški restoran njujorškog restorana "Jimmy’s No. 43", svake godine organizuje takmičenje u pripremanju francuske varijante prebranca, ali ove godine je zainteresovanost za taj događaj najveća do sada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop