Njam, njam, njam.
Ukoliko ste spremni za unos "ubitačnih" kalorija, ali i velikog zadovoljstva, onda morate da napravite doritose punjene kačkavaljem.
Doritosi su zapravo vrsta čipsa iz Amerike, ali kod nas je to čips - tortilja, tako da neće biti problema da nabavite sastojke.
Ako su vas slika i opis dovoljno namamili, hajde da počnemo sa spremanjem:
Sastojci:
- čips (naćosi, tortilja - možete uzeti i neki sa specifičnim ukusom)
- kačkavalj (poželjno neki koji se dobro topi)
- brašno
- jaja
*Količina brašna, jaja i kačkavalja zavisi od toga koliku porciju želite da napravite. Počnite od kačkavalja, pa dalje procenite koliko vam je za to potrebno jaja i brašna.
Način pripreme:
Čips staviti u mikser i pretvoriti u "prah" ili barem sitne, sitne komadiće. To staviti u jednu činiji. U drugoj činiji izmutiti jaja, a u treću staviti brašno.
Kačkavalj iseći na trougliće (možete i bilo koji drugi oblik), a onda ih prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u čips.
Položiti na manji pleh i staviti u zamrzivač na tri sata.
U dublju šerpicu staviti dosta ulja, zagrejati i u vrelo ulje ubaciti zamrznute komadiće kačkvalja.
Neće vam biti potrebno više od nekoliko minuta da bude gotovo, zato budite stalno uz šporet i proveravajte ih.
Nakon što ste ih ispohovali, poslužite ih na tanjiru i izaberite neki sos koji bi vama prijao da ide uz ovo.
Pogledajte video gde vam je prikazan ceo proces pravljenja doritosa punjenih kačkavaljem:
Prijatno!