Možda nije najukusnije i najzdravije, ali prelepo izgleda...
Pekar Skot Rosilo već 20 godina pravi becivo u bojama duge, u svojoj poslatičarnici u Bruklinu. Svakog jutra ljubitelji ovih šarenih pereca stoje u redu ispred radnje, jer ne mogu svi odjednom da uđu, mnogo ih je!
Ne znamo originalni recept iz Bruklina, ali ćemo probati da ovako obojimo testo koje se pravi od:
- 40 grama svežeg kvasca
- kilograma brašna
- 100 grama šećera
- kašičice soli
- 400 ml toplog mleka
- dva jaja
- 65 grama maslaca
- 20 grama vanilin šećera
Način pripreme:
Od potrebne količine šećera jednu kašiku staviti u mleko, izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe. Prosejati brašno, dodati šećer, vanilin šećer, so, jaja, otopljeni maslac i na nadošli kvasac.
Ovu smesu podeliti u nekoliko različitih činija (u zavisnosti od toga koliko boja želite da imate u krajnjem proizvodu) i dodati, u svako činiju, neku drugu boju za testo.
Zamesiti testo ručno ili mikserom, i ostaviti pokriveno na toplom mestu da naraste, oko 30 minuta.
Kako biste dalje napravili pecivo u bojama duge, potrebno je da oklagijom razvučete odvojene smese i naslažete ih jednu na drugu, a onda sečete i pravite oblike koje poželite, kao što je prikazano u videu.
Pecivo se peče oko 30 minuta u rerni zagrejano na 180 stepeni Celzijusovih.
Da bi vam bilo jasnije, pogledajte video snimljen u popularnoj poslastičarniciu Bruklinu: