Ukoliko želite da iznenadite ukućane ukusnim jelom koje se do sada nije pronašlo na vašem meniju – naš Dejvid Bejli ima sjajan prijedlog za sutrašnji ručak!
Prošle nedjelje objavili smo listu na kojoj se našlo 20 radicionalnih britanskih jela. Ove nedjelje, Dejvid je za vas (i nas) skuvao jelo koje se našlo na vrhu liste - Coronation Chicken ili, u slobodnom prevodu “Kraljevska piletina”.
Potrebno vam je:
- 100g majoneza
- 75g ajvara od manga (znamo da zvuči sumanuto, ali kliknite OVDJE i biće vam mnogo jasnije, kada vidite kako se pravi balkanska verzija ovoga)
- 1 kašika karija
- 1 kašikica narendane korice limete
- 4 velike kašike svježeg soka od limuna
- 1/2 kašikice soli
- 500g pilećih prsa, skuvanih i isjeckanih
Način pripreme:
U veliku zdjelu pomiješate majonez, smjesu od manga, kari, limetu, limunov sok i so. Dobro izmiješati, a zatim dodati kuvanu i nasjeckanu piletinu, zatim miješati dok se ne sjedini.
Pokriti i dobro ohladiti u frižideru (najmanje sat vremena).
Britanci ovo koriste kao namaz za sendvič (margarin ili puter namažete na hljeb, a zatim premažete kraljevskom piletinom. Osim toga, može da bude prilog uz sva jela uz koja inače jedete rusku salatu. Ukoliko želite da smanjite broj kalorija, dodajte pola mjere majoneza, a pola nemasne pavlake.
Javite nam kako je vama ispalo!