• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mondo kuhinja: Isprobajte nešto novo!

Autor mondo.ba

Ukoliko želite da iznenadite ukućane ukusnim jelom koje se do sada nije pronašlo na vašem meniju – naš Dejvid Bejli ima sjajan prijedlog za sutrašnji ručak!

Prošle nedjelje objavili smo listu na kojoj se našlo 20 radicionalnih britanskih jela. Ove nedjelje, Dejvid je za vas (i nas) skuvao jelo koje se našlo na vrhu liste - Coronation Chicken ili, u slobodnom prevodu “Kraljevska piletina”.

-
Izvor: YouTube/An Englishman in the Balkans

Potrebno vam je:

- 100g majoneza

- 75g ajvara od manga (znamo da zvuči sumanuto, ali kliknite OVDJE i biće vam mnogo jasnije, kada vidite kako se pravi balkanska verzija ovoga)

- 1 kašika karija

- 1 kašikica narendane korice limete

- 4 velike kašike svježeg soka od limuna

- 1/2 kašikice soli

- 500g pilećih prsa, skuvanih i isjeckanih

Način pripreme:

U veliku zdjelu pomiješate majonez, smjesu od manga, kari, limetu, limunov sok i so. Dobro izmiješati, a zatim dodati kuvanu i nasjeckanu piletinu, zatim miješati dok se ne sjedini.

Pokriti i dobro ohladiti u frižideru (najmanje sat vremena).

Britanci ovo koriste kao namaz za sendvič (margarin ili puter namažete na hljeb, a zatim premažete kraljevskom piletinom. Osim toga, može da bude prilog uz sva jela uz koja inače jedete rusku salatu. Ukoliko želite da smanjite broj kalorija, dodajte pola mjere majoneza, a pola nemasne pavlake.

Javite nam kako je vama ispalo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop