U saradnji sa kompanijom Milkos ove nedjelje vam donosimo video recept za neooljive uštipke od piletine u grčkom jogurtu, koje je za vas i nas pripremio naš kuvar Predrag Tošić.
Ovo lagano i izuzetno ukusno jelo lako se priprema, a evo liste potrebnih sastojaka:
- 400 grama pilećeg filea
- 200 grama tikvica
- glavica crvenog luka
- 20 grama bijelog luka
- 4 jajeta
- 100 grama brašna
- prašak za pecivo
- i dl mineralne vode
- So, biber, začinsko bilje
- 400 ml ulja
- Milkos grčki jogurt
Priprema:
Pileće meso sitno isjeckamo ili sameljemo. Povrće očistimo, operemo i sitno isjeckamo. U meso dodamo jaja, povrće, brašno, prašak za pecivo i mineralnu vodu. Začinimo po želji i sjedinimo masu koja treba biti rjeđa. U dubokoj posudi u vrelom ulju pržimo uštipke (koje vadimo sa malom kašikom). Grčki jogurt izmutimo, serviramo u odgovarajući tanjir i u njega ubacujemo pečene uštipke.
Prijatno, i obavezno nam javite kako je vama uspjelo!
(Prostor za snimanje obezbijedio nam je Rema Trade)