Dolaze nam vreli ljetni dani, kada našem organizmu prijaju laganiji recepti.
U novoj Mondo kuhinji donosimo vam recept pripreme tuna odreska sa špinatom i mladim sirom, koji je osmislio naš kuhar Predrag Tošić, u saradnji sa kompanijom Milkos.
Za pripremu ovog recepta koristili smo Milkos proizvode, mladi sir i kefir sa kojim smo degustirali ovaj veoma ukusan obrok.
Sastojci za pripremu:
- Tuna kg 0,400
- Maslinovo ulje lit 0,100
- Špinat kg 0,400
- Bijeli luk kg 0,050
- Šareni biber,
- korijander,
- ruzmarin,
- so po želji
- Šeri paradajz kg 0,100
- Milkos mladi sir kg 0,140
- Limun kg 0,100
Način pripreme:
- Tuna odrezak isjeći na debljinu od 2 cm. Marinirati sa maslinovim uljem i izgnječenim začinima. Ostaviti desetak minuta da upije marinadu. Prepržiti sa obe strane, pritom treba da pazimo da je ne prepečemo.
- Špinat očistiti i oprati pod mlazom hladne vode. Staviti u proključalu vodu i kuhati tačno jedan
minut. Izvaditi i preliti sa maslinovim uljem i isjekanim bijelim lukom.
- Posoliti i pobiberiti po želji.
- Šeri paradajz prepržiti i preliti sa maslinovim uljem.
- Mladi sir (preporučujemo Milkos) začiniti sa isjeckanim ružmarinom i servirati uz špinat i tunu.
Preliti sa narendanom koricom od limuna i limunovim sokom.
(Prostor za snimanje obezbijedio nam je Rema Trade)
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu!