Griz je ukusan, još kada mu se doda cimet... mmmm! Međutim, ne spada baš u najzdraviju hranu, naročito ako ste skloni gojenju. Zato kupite griz od prosa, koji se prodaje u prodavnicama zdrave hrane.
Potrebno:
- 4 decilitra obične vode
- prstohvat morske soli
- griza dok se ne zgusne
"Kad voda počne da vri, smanjite temperaturu i sve vreme mešajući dodajete griz. Kada se dovoljno zgusne, ali ne previše, prestanete da dodajete, ali nastavite da mešate na još nižoj temperaturi. Pustite ga da se malo ukrčka, pa sklonite sa ringle i prebacite u činiju. I dalje dodajete šta želite. Možete slaninu, suhomesnato, kiselo mleko, semenke….šta želite. Ja sam se odlučila za finu kuglu kajmaka", piše Ana Ćubela na svom blogu "Hrono kuhinja".
Ovaj griz je idealan ako ste vi, ili vaše dete na primer, alergični na gluten.
Ukoliko želite slatku varijantu, kuvajte ga u mleku, umesto u vodi, ili u kokosovom mleku. Možete i od kompota da napravite griz i da mu dodate pasirano kuvano voće. To je odlična užina za bebe.
Budite maštovite u kuhinji i podelite sa nama vaše utiske o ovom grizu, pišite nam u komentarima.