• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija na vašem stolu (RECEPT)

Autor mondo.ba

Tokom boravka u Rusiji naš kuvar Predrag Tošić bio je oduševljen ondašnjom kuhinjom. Evo jednog sjajnog ruskog recepta!

Blini sa kavijarom

Blini
- 100 grama pšeničnog brašna
- 300 grama brašna od heljde
- prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 dcl mijeka
- So

Prilog
- 200 grama pavlake
- 2 jajeta
- 100 grama mladog luka

Način pripreme:

Pšenično brašno, heljdino brašno, prašak za pecivo, žumance, mlijeko i so izmmutimo u smjesu gustine kao za palačinke. Ostavimo 10-15 minuta da odstoji i zatim dodamo bjelanjak umućen u čvrst snijeg. Od ove smjese u zagrijanoj tavi pravimo male palačinke promjera oko 10 cm.

Jaja za prilog skuvamo i isjeckamo na sitne kockice, mladi luk (ili neko drugo povrće po želji) isjeckamo na sitne rezance. Na svaku palačinku - blini serviramo kašičicu vrhnja, pospemo sa malo jaja, mladog luka, dodamo kašičicu kavijara, lagano umotamo (preklopimo) i uživamo u ukusnim zalogajima...
Savjet: uz ove blinije možemo servirati i sirovu ili dimljenu ribu a odlično se slaže i uz suho meso ili šunku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop