Ako ste za ručak spremili pileće meso i niste sve pojeli, pogledajte kako to meso možete da iskoristite i za večeru.
Potrebno:
- 2 dl jogurta
- 3 kašike majoneza
- kašičica i po senfa
- kašika kapra
- kašičica tucane paprike (može da bude i ljuta, ako tako volite)
- kašika jabukovog sirćeta
- pola šolje pavlake
Priprema:
Ručnim blenderom sjedinite sve sastojke, dodajte so i biber, i time prelijte belo meso od ručka. Ovaj obrok se jede hladan, a odlično ide uz pivo, ili belo vino.
Pogledajte video:
Pogledajte i ostale recepte od preostalog mesa, povrća, voća... koja će uštedeti vaš kućni budžet, i pomoći vam da manje bacate hranu:
Da li znate zašto je važno da se hrana ne baca? Zato što preko 20.000 dece mlađe od pet godina umire svakoga dana od gladi, dok se istovremeno u Evropi baci oko 90 miliona tona hrane godišnje!