Ako još niste odlučili šta danas da napravite za ručak - šta mislite o pilećoj džigerici sa slaninom i palentom?
Naš kuvar Peđa Tošić vam predlaže ovo jednostavno i zdravo jelo, a još prijedloga čeka vas na njegovoj stranici ZaKuvaj.
Namirnice:
- pileća džigerica (400 grama)
- slanina (150 grama)
- palenta (200 grama)
- tikvice 100 grama
- začinsko bilje
- maslac (50 grama)
- ulje
- začini
Način pripreme:
Pileću džigericu dobro očisiti, umotati u trakice slanine (ili pršuta ako vam više odgovara), pa pričvrstiti čačkalicom. Pržiti na malo masnoće uz povremeno okretanje. Prokuvati vodu, začiniti je sa malo soli i dodati palentu da se kuha uz stalno miješanje. U palentu dodati malo maslaca, narendanih tikvica i začinskog bilja, sve dobro miješati i kuvati oko pet minuta, dok se palenta ne počne zgušnjavati. Prije serviranja iz džigerice izvaditi čačkalice i servirati uz palentu.
Napomena:Palentu možete oblikovati na mnogo načina. Dok je topla sipajte je u podmazanu čašu, šolju, neki kalup po želji i ostavite da se ohladi i stegne. Zatim je izvadite iz kalupa i ako je potrebno malo zagrijete u rerni prije serviranja.