• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvano vino - ukusno i zdravo

Autor mondo.rs

Evo recepta, a evo i razloga više za uživanje u kuvanom vinu ove zime.

Jedna čaša kuvanog vina može pozitivno uticati na nivo holesterola.

Istraživanje nedavno sprovedeno u Španiji pokazalo je da crno grožđe u svim svojim "pojavnim oblicima" snižava nivo holesterola. Kod osoba koje nemaju povišen nivo holesterola, nakon čaše vina on se spušta za devet, a kod onih koji imaju povišen holesterol, za čak 12 odsto.

Sad kad imate ove podatke da "umirite savest", evo i recepta:

Sastojci:

5 decilitara polusuvog crnog vina

2,5 decilitara vode

3 kašike šećera

1/2 kašičice karanfilića

malo cimeta

nekoliko kriški pomorandže

Priprema:

U sud stavite vodu, dodajte šećer pa zagrejte. Dodajte karanfilić i cimet kad proključa pa sipajte vino. Nastavite da grejete, ali ovaj put do ključanja.

U čaše od debljeg stakla sa ručkom ili šolje stavite jednu, dve kriške pomorandže, sipajte vino, poslužite i uživajte.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop