• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Začini u kuhinji

Autor mondo.ba

Nema ništa ljepše od kuhinje ukrašene prirodnim zelenim začinima, kao ni zdravih jela začinjenih domaćim začinima. Ako i vi želite u svojoj kuhinji imati domaće začine, u nastavku vam donosimo kako ih trebate uzgajati.

Prije svega, trebate odlučiti koje začine želite uzgajati. Najbolje je uzgajati začine koje najviše koristite. Nakon odluke o odabiru vrste začina, trebate odabrati u koje posude ćete ih saditi. Najbolje ih je saditi u posude koje će odgovarati dizajnu vaše kuhinje i koje će predstavljati savršeni ukras. Tako ćete osim finih i zdravih začina u svojoj kuhinji imati i novi ukras, koji će osvježavati vašu kuhinju.

Ako još uvijek ne znate koje biljke i začine bi sadili, sigurno nećete pogriješiti ako se odlučite za biljke kao što su peršun, bosiljak, origano, ružmarin i majčina dušica. Jela koja najčešće pripremate, trebaju diktirati koje začine ćete zasaditi, odnosno koji začini su vam potrebni prilikom kuhanja. Nakon odluke, nabavite odgovarajuće biljke i kvalitetnu zemlju, piše Savjetnica.com.

Prije sadnje određene biljke, trebate znati koliko prostora joj je potrebno, kako bi ona uspješno rasla. Biljku sadite u onu teglicu koja joj odgovara. Biljku sadite tako da prvo u posudu stavite zemlju do polovice posude, pa stavite biljku i nakon toga stavite ostatak zemlje. Na samom kraju pritisnite biljku prstima i zalijte, kako bi ona mogla početi sa svojim rastom i kako bi se u potpunosti prihvatila u novom prostoru.

Imajte na umu da biljku morate redovno zalijevati, jer se brže suši kada je u zatvorenom prostoru u teglici, nego kada je posađena vani. Najbolje ćete znati da li je potrebno zaliti tako da uvijek provjeravate je li odgovarajuća vlažnost zemlje u koju je biljka posađena.

Nakon što posadite željene biljke, ostaje vam samo strpljenje da pričekate da narastu. Prije nego što počnete brati listove sa posađenih začina, morate pričekati da ona naraste za najmanje 15 centimetara. Nemojte nikada ubrati više od četvrtine biljke, a isto tako pričekajte da se listovi obnove prije nego ih ponovo odlučite koristiti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop