• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se pravi savršeno hrskava pečena slaninica

Autor mondo.rs

Kuvari otkrivaju najbolje trikove.

 Kako se pravi savršeno hrskava pečena slaninica Izvor: MONDO/Lana Stošić
Izvor: MONDO/Lana Stošić

Najlakši način je, naravno, da isečete slaninu na tanje kriške i stavite ih u tiganj da se prže. Ali, ako samo to uradite, najveće su šanse da ćete dobiti žilave, smežurane vrlo masne komade.

Evo saveta profesionalnih kuvara kako da to izbegnete, a sve što vam je potrebno je malo vode.

Kad slaninu stavite na tiganj, zalijte je vodom. Ona će sprečiti prskanje masnoće svuda unaokolo, a slanina će biti hrskavija i ukusnija. Ali, ne preterujte sa količinom, voda treba tek da prekrije dno tave.

Tiganj treba da bude dobro zagrejan, naravno.

Ako spremate veću količinu, najjednosavnije je da tanke kriške slanine stavite u tepsiju, pečete ih dvadesetak minuta u rerni na 200 stepeni.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana

Mislim da je ovo dobar trik.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop