Ne morate čak ni da seckate luk!
Možda kuvanje sosa za pastu deluje kao gubljenje vremena, kad ionako možete samo da "otvorite teglicu" i gotovo, ali ovaj recept će vam promeniti mišljenje.
Sos koji je kulinarski sajt Delish proglasio "najboljim na svetu" pravi se od samo tri sastojka, i ne zahteva nikakvo seckanje.
Marčela Hazan, autorka čuvenih kuvara kao što su "Osnovi klasične italijanske kuhinje", Italijanka koja je mnogima "otvorila oči" i promenila doživljaj kuvanja smatrala je da su najbolja jela ona koja se prave što je moguće jednostavnije.
Bez mnogo mudrovanja i začina čije ime ne umete da izgovorite, dakle.
U njen čuveni sos idu samo tri sastojka:
2 x 400g konzervisanog, oljuštenog paradajza u komadu
jedna glavica crnog luka, presečena na pola
šest kašika putera
Luk oljuštite, presečete na pola, stavite u šerpu, dodate paradajz iz konzerve i puter i ostavite da se na srednjoj vatri krčka oko 45 minuta, povremeno mešajući varjačom.
Kad je sos gotov, izvadite luk, i dodajte omiljenu testeninu.
Marčela Hazan preminula je 2013. u 89. godini, a nakon njene smrti, njen suprug je u intervjuu za Epicurious ispričao da se ona uvek držala jednostavnih pravila i jednostavnih recepata, prenosi "Dejli mejl".
"Marčela je bila genije za ukuse. Mogla je tačno da predvidi kako će određeni ukus uticati na neko jelo", rekao je on.