Ideja za ručak za one dane kad nemate vremena ili vam je previše vruće da biste dugo kuhali.
Sastojci:
8 tortilja
500 g mljevenog mesa
2 crvena luka
400 g pelata ili 4 paradajza
1 konzerva kukuruza
1 konzerva crvenog graha
1 crvena paprika
1 zelena paprika
Malo naribanog sira
Priprema:
Sitno isjeckajte crveni luk te ga dinstajte na ulju. Nakon toga dodajte mljeveno meso i kad ono dobije boju, dodajte isjeckane pelate, pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i prema želji možete dodati malo vina. Kad je skoro gotovo, dodajte kašiku začina za čili, crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice, ostavite kuhati nekoliko minuta, te nakon toga dodajte konzervu kukuruza i crvenog graha i ugasite vatru, piše žena.rtl.hr.
Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite malo naribanim sirom, preklopite izabodite čačkalicom pa poredajte u tepsiju. Naribajte po njima još sira i zapecite nekoliko minuta na 180 ° C. Poslužite s vrhnjem u koje ste umiješali malo čili praha.