• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokoladna torta bez brašna

Autor mondo.rs

Ovaj recept traži malo više vremena, ali uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

1 kašičica instant kafe u prahu

1/4 šolje ključale vode

200 g putera, usitnjenog

180g tamne čokolade, izlomljene na komadiće

2 supene kašike kakao praha, prosejanog

4 jaja (belanca i žumanca odvojeno)

1 šolja kristal šećera

2 šolje krupnije mlevenih badema

Kakao prah, za posipanje

Šlag ili slatka pavlaka za ukrašavanje

Jagode, maline, borovnice za ukrašavanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa. Pripremite okrugao kalup prečnika 22 centimetra, dubine 6 centimetara i obložite dno i ivice papirom za pečenje.

Razmutite instant kafu u vodi šerpici srednje veličine, dodajte puter, čokoladu i kakao prah i mešajte, na srednjoj temperaturi dva ili tri minuta, odnosno, dok se svi sastojci ne sjedine. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Mikserom mutite žumanca i šećer oko pet minuta, ili dok ne dobijete gustu, dobro sjedinjenu masu.

U drugoj posudi mutite belanca, dok ne dobijete čvrst sneg.

Dodajte čokoladnu smesu i mlevene bademe u žumanca i mešajte dok se dobro ne sjedini. Metalnom kašikom dodajte pažljivo polovinu ulupanih belanaca u čokoladnu smesu, polako mešajte dok se ne sjedini, pa dodajte i ostatak belancana.

Sipajte u pripremljen kalup za tortu, i pecite 40 do 45 minuta, ili dok ivice ne počnu da se odvajaju.

Kad se sasvim ohladi, pospite mrvicom kakao praha, služite ukrašeno šlagom i bobičastim voćem. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop