Snaga na usta ulazi, a posle ovog jela možete i "biku rep da iščupate"...
Ako niste iz Niša i okoline male su šanse da ste ikada probali ovaj specijalitet.
Poznavaoci kafanskog života iz Niša i Gadžinog Hana otkrili su nam da od mesta na koje su nas odveli - kafane "Zaplanjsko ognište" u selu Mali Dušnik, nema boljeg da se prvi put probaju - goveđi repovi.
Koliko god vam odbojno zvučalo, poslušajte naš savet - vredi svakog zalogaja. Meso je mekano, miriše, topi se u ustima...
Ugostitelj Milijan Milosavljević otkrio nam je da je jelo nastalo iz "očaja" jednog niškog kafegdžije, koji je, uz teletinu i junetinu koju je kupovao za kafanu, uvek bio uslovljen da uzme i poneki teleći ili juneći rep. Nije znao šta da radi s njima, jednog dana ih je skuvao za svoje drugare i od tada je sve istorija...
Recept je veoma jednostavan, ali preduslov za sve je da imate dobrog mesara koji će vam odvojiti dobre komade repova.
Evo i recepta: