• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolač sa cimetom

Autor mondo.rs

Veoma je ukusan, a iako se peče, sprema se brzo - za manje od sat vremena.

Ovaj suvi kolač sa cimetom postaće vaš omiljeni slatkiš! Pored toga, ukus možete da začinite tako što ćete odozgo da dodate sitno seckane orahe, borovnice, suvo grožđe... 

Sastojci:

Dve šolje brašna

Jedan prašak za pecivo

Pola margarina

Jedno veće jaje

Dve kašike putera (istopljenog)

¾ šolje šećera plus dve kašike šećera

Pola kašičice soli

Kašičica cimeta

¾ šolje mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, nauljite pleh.

U posudu srednje veličine stavite brašno, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte margarin koji ćete prethodno iseći na listiće, da bi se lakše sjedinio sa smesom, i mešajte.

Odvojite mali deo smese, oko pola šolje, u manju posudu, i u to dodajte dve kašike šećera i cimet, pa stavite sa strane.

U drugu posudu, u kojoj je ostao veći deo smese, dodajte jaje i mleko.

U pleh prvo nalijte deo smese sa mlekom i jajima i ravnomerno raširite po plehu. Odozgo nalijte rastopljeni puter, a onda i onaj preostali deo smese sa cimetom.

Pecite oko 35 minuta, a možete da proverite i da li je kolač gotov pomoću čačkalice - kada u pečeni kolač zabodete čačkalicu i izvadite je, trebalo bi da izađe "čista", tj. da se kolač ne zalepi. 

Kakve kolače vi najviše volite? 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop