Jednostavni i jako ukusni, ovi štapići su zgodno posluženje za praznične dane.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne štapiće s parmezanom.
Sastojci:
100 grama putera
Četvrtina kašičice soli
Tri četvrtine šolje brašna
Tri krupnija jaja
85 grama parmezana (sitno izrendanog)
Majčina dušica
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U srednjoj šerpi na srednjoj temperaturi, otopite puter, dodajte so i tri četvrtine šolje vode. Sklonite sa šporeta, dodajte brašno i majčinu dušicu. Zatim kuvajte na srednjoj temperaturi oko 60 sekundi, mešajući sve vreme dok ne dobijete glatku, ujednačenu, sjajnu smesu.
Smesu stavite u činiju, promešajte mikserom da se ohladi. U srednjoj činiji lagano ulupajte jaja, a zatim malo po malo dodajte jaja u testo, miksirajući sve vreme na srednjoj brzini.
(*Testo će se razdvojiti u male gromuljice, pa će se ponovo sjediniti.)
U testo dodajte parmezan, malo po malo, promešajte da se sjedini, a zatim testo sipajte u plastičnu kesu za zamrzivač. Odsecite jedan ćošak i istiskujte štapiće dužine oko desetak centimetara na papir za pečenje.
Pecite dok ne porumene, sačekajte da se malo ohlade i služite.
Imate li vi neki zgodan recept za slane "grickalice"?