Sjajan recept za sve one koji vole kombinaciju slatko-kiselog ukusa!
Čokoladne torte i kolači definitivno su među omiljenim desertima većine ljudi, a evo recepta koji će čokoladni kolač učiniti još ukusnijim.
Sastojci:
180 grama smeđeg šećera
200 grama putera
Četiri jaja
Dve kašike marmelade od pomorandže
180 grama brašna
80 grama kakaa
Kašičica braška za pecivo
Isceđeni sok od jedne pomorandže
100 grama tamne čokolade
Pola šolje slatke pavlake
Rendana kora jedne pomorandže
Priprema:
U veću posudu stavite smeđi šećer i puter, pa umutite dok smeđa ne postane glatka. Zatim dodajte jaja i nastavite da mutite. Dodajte marmeladu, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte smesu. Dodajte pomorandžin sok, promešajte i nalijte smesu u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Stavite u rernu da se peče, na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.
U međuvremenu, istopite 100 grama tamne čokolade, pa u to dodajte pola šolje slatke pavlake i mešajte. Prelijte preko pečenog kolača, a odozgo pospite rendanu koru pomorandže.
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?