Pazite, ovo bi lako mogao da postane vaš omiljeni recept!
Sprema se za ukupno sat vremena, a ukus je sjajan!
Sastojci:
Dvoje pileće grudi
110 grama mekog sira
Četiri manje paprike
50 grama rendanog čedar sira ili kačkavalja
Oko 250 grama slanine, isečene na tanke listove
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni, a u međuvremenu iseckajte papriku na sitne kockice. Piletinu filetirajte na tanke komade. Zatim, na komad piletine stavite malo mekog sira, na sredinu, pa odozgo pospite iseckanu papriku i čedar ili kačkavalj.
Sada levu i sednu ivicu piletine spojite, pa okolo namotajte komad slanine. Isto uradite i sa ostalim komadima piletine, zatim poređajte u pleh i odozgo pospite malo soli i bibera.
Pecite oko 45 minuta, izvadite pleh iz rerne i prospite svu mast koja se isedila iz slanine. Povećajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite još desetak minuta.