Brzo i ukusno, lako će ih spremiti i početnici!
Predstavljamo vam recept za ukusne krmenadle u začinjenom sosu sa pečurkama.
Recept je veoma jednostavan, pa je pogodan i za početnike u kuhinji, koji vole domaću, aromatičnu hranu.
Sastojci:
Četiri krmenadle
300 grama šampinjona
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
Tri kašike senfa
Dva decilitra pavlake za kuvanje
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Svinjetinu začinite solju i biberom i propržite na ulju 4-6 minuta sa svake strane. Izvadite krmenadle iz tiganja, i u njega dodajte crni luk sečen na tanke režnjeve, kao i šampinjone seckane na listiće. Propržite pet minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk. Kada povrće porumeni, dodajte senf, zalijte pavlakom za kuvanje i krčkajte dok se sos ne zgusne. Poslužite uz pirinač ili krompir.
Kako vi najradije spremate krmenadle? Recite nam u komentarima!