Ukusna, brzo gotova, puna proteina koji će vas zasititi!
Predstavljamo vam recept za posnu salatu sa tunjevinom iz konzerve. Možete je pripremiti kao brz i jednostavan obrok u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.
Bogata je proteinima, ali i omega-3 masnim kiselinama, pa se preporučuje svima koji vole svež, ukusan, ali zasitan ručak ili večeru.
Sastojci:
Konzerva tunjevine u salamuri
Konzerva pasulja
Glavica crvenog luka
Glavica zelene salate
Limun
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Tunjevinu dobro ocedite, pasulj isperite pod mlazom vode i ocedite.
Luk naseckajte na tanka rebarca, zelenu salatu po želji usitnite, tako da bude zgodna za zalogaj. U činiji za serviranje pomešajte pasulj, usitnjenu tunjevinu i luk.
Iscedite sok limuna, pomešajte ga sa maslinovim uljem, i prelijte salatu. Promešajte i začinite solju i biberom.