Jednostavno se prave, a vrlo su ukusne. Isprobajte ovaj recept.
Tradicionalne irske palačinke od krompira su savršena mešavina pirea i rendanog krompira, što tektsturu ovog ukusnog jela čini vrlo primamljivom.
Sastojci:
Tri ili četiri veća krompira
180 mililitara punomasnog mleka
Soli po ukusu
Jedno veće jaje
50 grama brašna
Bibera po ukusu
30 grama putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 100 stepeni.
Polovinu krompira očistite i isecite, stavite u šerpu, posolite i skuvajte. Drugu polovinu krompira izrendajte na krupnije rende, posloite i stavite u cediljku.
Kuvani krompir ocedite, dodajte polovinu mleka i napravite pire. Pireu dodajte rendani krompir.
Jaje, preostalu polovinu mleka, brašno, biber i so po ukusu umutite u činiji, zatim dodajte krompir i mešajte varjačom dok se ne sjedini.
Zagrejte pliću šerpu, na srednjoj temperaturi, dodajte puter, tako da dno bude pokriveno.
Od smese formirajte palačinke debele oko centimetar, spuštajte ih u šerpu i pržite sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe, oko pet minuta sa svake strane.
Palačinke ređajte u pleh i stavite u rernu da ostanu tople dok sve ne budu gotove.