• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina sa povrćem i limunom

Autor mondo.rs

Ukusna i jednostavna za pripremu!

Evo sjajnog recepta kada vam ponestane ideja za ručak ili večeru – sprema se lako i prilično brzo, a veoma je ukusno.

Sastojci:

Pola kilograma krompira, isečenog na četvrtine

Četiri šargarepe srednje veličine, isečene na krupnije komade

Jedan crveni luk, isečen na kolutiće

Kašika maslinovog ulja

Šest čenova belog luka

Kašičica i po suvog bosiljka (podeljeno)

Kašičica i po soli (podeljeno)

Kašičica bibera (podeljeno)

Kašičica mlevene paprike

Četiri pileća bataka

Dvoja pileća prsa sa kostima

Jedan manji limun, isečen na kolutove

Oko 140 grama svežeg spanaća

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. U veću posudu stavite krompir, šargarepu, luk, maslinovo ulje, beli luk i kašičicu bosiljka, ¾ kašičice soli i pola kašičice bibera, pa izmešajte. Sipajte u veći pleh, koji ste prethodno podmazali.

U manju posudu pomešajte mlevenu papriku i ostatak bosiljka, so i biber, pa ovom mešavinom pospite piletinu. Zatim je stavite u pleh, preko povrća, a odozgo stavite i kolutove limuna. Pecite oko 35-40 minuta ili dok povrće ne omekša.

Izvadite iz rerne i odvojite piletinu na tanjir, a povrće neka ostane u plehu. Odozgo stavite svež spanać i pecite još osam do deset minuta. Izvadite iz rerne i promešajte povrće, a zatim ga poslužite zajedno sa piletinom.

Kako vi najviše volite da spremate piletinu?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop