• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni recept: Krompir punjen povrćem

Autor mondo.rs

Ako postite na vodi i fali vam ideja šta biste mogli da jedete, evo sjajnog recepta!

Krompir je jedna od namirnica koju najčešće jedemo, posebno kada se posti, a evo još jednog sjajnog načina kako možete da ga pripremite.

Sastojci:

Dva veća krompira

50 grama pirinča

Dve kašičice mlevene paprike

Tri decilitra supe od povrća

250 grama kuvane boranije

Pola crvene paprike

Čen belog luka

Priprema:

Krompire dobro operite, bocnite ih viljuškom na nekoliko mesta i cele ih stavite u rernu na 200 stepeni, oko 40 minuta, da omekšaju. Proverite viljuškom da li su dovoljno mekani pre nego što ih izvadite.

U međuvremenu, u supu od povrća dodajte pirinač i sitno iseckanu papriku, pa kuvajte. Nešto kasnije dodajte i mlevenu papriku i kuvajte na srednjoj jačini rignle oko pola sata. Zatim dodajte i boraniju, pa kuvajte još oko pet minuta.

Krompire isecite na polovine, a zatim kašikom izvadite središnji deo, izgnječite ga i dodajte u šerpu sa povrćem. Polovine krompira punite mešavinom povrća i pirinča, poređajte na pleh i zapecite u rerni.

Naravno, krompir možete da punite povrćem po svojoj želji, pa možete da dodate i brokoli, šargarepu, grašak... 

Kako vi spremate punjeni krompir? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop