• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni kolačići sa kakaom

Autor mondo.rs

Ukusni kolačići koje možete da pravite i u vreme posta.

U ove kolače ne idu ni jaja, ni mleko ni puter, a toliko su ukusni da ćete ih praviti i kad se post završi.

Sastojci:

Suvi

200 grama brašna

Tri kašike kakao praha

130 grama šećera

Kašičica sode-bikarbone

Pola kašičice soli

Tečni

Kašičica belog sirćeta

Kašičica ekstrakta vanile

Pet kašika ulja

Šolja vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u pleh za projice stavite papirne korpice.

U većoj činiji pomešajte sve suve sastojke (brašno, kakao, šećer, sodu-bikarbonu i so). Zatim napravite dva mala "udubljenja" i jedno veće, i sipajte sirće, ekstrakt vanile i ulje, a zatim sve prelijte vodom.

Mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Sipajte smesu u kalup za projice, otprilike do ¾, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite između 15 i 20 minuta.

Bocnite mafine povremeno čačkalicom, gotovi su kad čačkalicu izvučete potpuno čistu. Zatim ih izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade, pospite kakaom ili šećerom u prahu i uživajte.

Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop