Prave se za tili čas, a možete ih upotrebiti za sendviče, zamotuljke, ili uz razne namaze.
Predstavljamo vam recept za brze hlepčiće koje možete koristiti na najrazličitije načine! Mekani su i ukusni, idealni za sendvič, zamotuljak sa piletinom ili povrćem, i uz razne namaze ili meze.
Sastojci:
Jogurt
Brašno
Prašak za pecivo
Priprema:
Počnite sa 200 grama brašna, dodajte mu jedan prašak za pecivo i umešajte dva decilitra jogurta. U zavisnosti od jogurta koji imate na raspolaganju, dodajte još brašna ukoliko je potrebno, jer će gustina varirati. Mešajte najpre varjačom u većoj posudi, a onda zamesite testo, trebalo bi da bude kompaktno i elastično.
Ovo testo ne mora ni da odstoji, jer ne sadrži kvasac, dakle odmah možete ugrejati tiganj na srednjoj vatri. Formirajte lepinjice, i pecite ih na suvom tiganju po dva minuta sa svake strane. Pečene hlepčiće pokrijte krpom da se ne bi sušili, i servirajte tople.
Ovi hlepčići idealan su dodatak svakom obroku, ali ih možete koristiti i da napravite sendvič, zamotuljak sa mesom ili povrćem, a za mediteransko meze, isecite ih na trouglove i poslužite uz feta sir, masline i druge ukusne stvari.
Kako vi pripremate pecivo na brzaka? Recite nam u komentarima!