Ovaj torta zahteva malo više vremena, ali sasvim "zasluženo".
Čokoladna torta koja bogatog ukusa koji će zadovoljiti sva vaša čula!
Sastojci:
Kore
14 jaja (odvojiti belanca od žumanaca)
270 grama prah šećera
100 grama čokolade za kuvanje (istopi se na pari)
280 grama mlevenih oraha
Rum
Fil
6 jaja
240 grama šećera u prahu
100 grama čokolade za kuvanje
300 grama putera (na sobnoj temperaturi)
Priprema:
Kore
Čokoladu istopiti na pari, pa umutiti sa žumacima. Belanca sa prah šećerom umutiti u čvrst sneg, a zatim obe smese sjediniti mešajući polako varjačom. Dodati mlevene orahe, lagano mešati dok se ne sjedini, pa smesu podeliti na tri dela.
U pleh staviti papir za pečenje, i peći kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni petnaestak minuta.
Fil
Na pari kuvati cela jaja i prah šećer, kad se smesa sjedini i zgusne, dodati čokoladu i izmiksirati da se dobije ujednačen fil.
Dok se krem hladi, puter izmiksirati da bude penast, pa dodati u ohlađen krem.
Kore poprskati rumom, pa filovati kremom. Tortu odozgo posuti mlevenim orasima.
Koja je vaša omiljena čokoladna torta? Pišite nam u komentarima!