• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokoladna torta sa rumom

Autor mondo.rs

Ovaj torta zahteva malo više vremena, ali sasvim "zasluženo".

Čokoladna torta koja bogatog ukusa koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Sastojci:

Kore

14 jaja (odvojiti belanca od žumanaca)

270 grama prah šećera

100 grama čokolade za kuvanje (istopi se na pari)

280 grama mlevenih oraha

Rum

Fil

6 jaja

240 grama šećera u prahu

100 grama čokolade za kuvanje

300 grama putera (na sobnoj temperaturi)

Priprema:

Kore

Čokoladu istopiti na pari, pa umutiti sa žumacima. Belanca sa prah šećerom umutiti u čvrst sneg, a zatim obe smese sjediniti mešajući polako varjačom. Dodati mlevene orahe, lagano mešati dok se ne sjedini, pa smesu podeliti na tri dela.

U pleh staviti papir za pečenje, i peći kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni petnaestak minuta.

Fil

Na pari kuvati cela jaja i prah šećer, kad se smesa sjedini i zgusne, dodati čokoladu i izmiksirati da se dobije ujednačen fil.

Dok se krem hladi, puter izmiksirati da bude penast, pa dodati u ohlađen krem.

Kore poprskati rumom, pa filovati kremom. Tortu odozgo posuti mlevenim orasima.

Koja je vaša omiljena čokoladna torta? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop