Ukusna, aromatična i savršena za dane posta!
Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu.
Sastojci:
400 grama testenine bez jaja
Konzerva tunjevine
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
Bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka. Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo. Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.
Na koji način vi pripremate tunjevinu iz konzerve?