• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna testenina sa tunjevinom

Autor mondo.rs

Ukusna, aromatična i savršena za dane posta!

 Posna testenina sa tunjevinom Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Richard Ernest Yap

Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu.

Sastojci:

400 grama testenine bez jaja

Konzerva tunjevine

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Konzerva paradajza pelata

Bosiljak

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.

Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka. Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo. Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.

Na koji način vi pripremate tunjevinu iz konzerve? 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop