Spremaju se brzo, a od "opreme" vam je potreban samo jedan tiganj.
Evo šta da spremite za obrok ako vam je ponestalo ideja - osim što je ukusno, nećete ni uprljati mnogo sudova.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Veća glavica crnog luka
Pola crvene paprike srednje veličine
Tri čena belog luka
Oko 700 grama paradajz pirea ili iseckan i posoljen svež paradajz
Malo soli
Dve kašičice mlevene paprike
Kašičica kurkume
Dve kašičice čilija u prahu
¼ kašičice cimeta
600 grama kuvanih i oceđenih leblebija
Priprema:
Zagrejte veći tiganj na vatri srednje jačine, a zatim dodajte maslinovo ulje, crni luk, crvenu papriku i beli luk. Propržite četiri-pet minuta, uz često mešanje.
Dodajte paradajz pire ili iseckani paradajz, so, mlevenu papriku, kurkumu, čili u prahu, cimet i izmešajte da se sve sjedini. Pustite da proključa, a onda kuvajte još dva-tri minuta i često mešajte.
U tiganj dodajte leblebije i dobro izmešajte sve sastojke, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta.
Probajte, i po želji dodajte još začina, a zatim poslužite uz hleb, pastu ili pirinač.
Ovo jelo možete da čuvate u frižideru i do četiri dana, a u zamrzivaču i do mesec dana.
Kako vi spremate leblebije? Pišite nam u komentarima!