Mekana, kremasta poslastica koja će vas oduševiti!
Ovaj kremasti čizkejk odličan je za sve one koji vole takve, kremaste, čokoladne poslastice.
Sastojci:
200 grama krem sira
Dva žumanca
75 grama šećera u prahu
200 grama tamne čokolade
175 grama putera
150 grama belog šećera
120 grama smeđeg šećera
130 grama brašna
Tri jaja
Priprema:
Umutite krem sir, šećer u prahu i žumanca, da dobijete glatku, kremastu teksturu i ostavite je sa strane.
Zagrejte rernu na 170 stepeni i obložite pleh papirom a pečenje.
Na pari rastopite čokoladu sa puterom uz povremeno mešanje. Kada skinete sa šporeta, dodajte beli i smeđi šećer i izmešajte da se sjedine, pa ostavite da se malo ohladi.
Dodajte, brašno i jaja, dobro izmešajte i zatim ovu smesu nalijte u pleh. Odozgo nasumično rasporedite po kašičicu smese koju ste napravili od krem sira, a zatim kašičicom "izmešajte" smese po vrhu, da napravite šare nepravilnog oblika.
Pecite čizkejk između 35 i 40 minuta, ostavite da se ohladi, isecite i poslužite.
Koji je vaš omiljeni čizkejk? Pišite nam u komentarima!