Slani kolac od krompira

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Slani "kolač" od krompira

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Evo super ideje za ručak, posebno ako postite.

Krompir je verovatno namirnica koju najčešće spremamo i jedemo u Srbiji, a posebno u vreme posta. Uglavnom ga spremamo na svega nekoliko načina - pečemo u rerni, pržimo ili kuvamo, a evo kako da od krompira spremite nešto novo.

Sastojci:

400 grama krompira

Pola kilograma brašna

250 mililitara vode

50 mililitara maslinovog ulja

30 grama kvasca

Jedna crvena paprika

Manja glavica crnog luka

Suvi začin

So

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U šolju mlake vode dodajte kvasac, promešajte i sipajte u brašno. Dodajte oko 30 mililitara maslinovog ulja i so, zamesite testo i ostavite da narasta oko 15 minuta.

U međuvremenu, oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Papriku i luk sitno iseckajte i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem.

Testo koje ste zamesili razvucite u podmazan pleh, a odozgo poređajte krompir, pa pospite papriku i luk koje ste pomešali sa uljem. Pospite suvi začin i malo posolite, pa pecite oko 30-40 minuta.

Kako vi volite da spremate krompir? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader