Ukusan ručak za pola sata!
Isprobajte ovaj jednostvan recept za ukusnu piletinu u kremastom sosu.
Sastojci:
Četiri pileća bela mesa
Kašičica soli
Kašičica bibera
Kašika maslinovog ulja
Dva čena belog luka, sitno naseckana
20 grama putera
60 mililitara belog vina (ili pileće supe iz kocke)
450 grama spanaća, opranog i iseckanog
120 grama krem-sira
180 grama pavlake za kuvanje
Priprema:
Pileće belo meso začinite solju i biberom s obe strane.
Maslinovo ulje i puter zagrejte u većoj šerpi na srednjoj temperaturi i stavite meso, pa pržite 4-5 minuta s obe strane, ili dok ne porumeni. Piletinu izvadite i stavite na tanjir.
U istu šerpu stavite beli luk, i dinstajte minut, dva, zatim dodajte belo vino (ili pileći bujon) i pustite da ključa, tako da malo tečnosti ispari. Promešajte, i dodajte spanać, pa kuvajte oko dva minuta. Zatim dodajte krem sir i pavlaku za kuvanje, i kuvajte mešajući dok ne prostruji, odnosno, dok se krem sir sasvim ne sjedini, tako da dobijete ujednačen sos.
Vratite pileće meso u šerpu i ostavite na šporetu još minut, dva. Služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg mesa?