• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideja za ručak: File u sosu od jagoda

Autor mondo.rs

Iskoristite sezonu jagoda i spremite ukusan ručak za pola sata!

Brzo i lako, spremite jelo koje će vas oduševiti zanimljivom kombinacijom ukusa.

Sastojci:

Maslinovo ulje

450 grama svinjskog filea, isečenog na medaljone

Kašičica soli

Kašičica bibera

Čen belog luka, sitno iseckan

100 mililitara belog balzamiko sirćeta

Šolja svežih jagoda, opranih i isečenih na četvrtine

Dve supene kašike džema od jagoda 

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.

Maslinovo ulje zagrejte u posudi koja može u rernu. Medaljone posolite i pobiberite po ukusu, stavite da se peku, oko pet minuta, dok ne poprime svetlo braon boju. Stavite ih u rernu i pecite još 10 do 12 minuta, dok ne budu sasvim gotovi.

Izvadite iz rerne, meso prebacite na tanjir, a u posudu u kojoj se peklo dodajte iseckan beli luk, mrvicu maslinovog ulja, i dinstajte oko minut, dva, dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte balzamiko i ostavite da ključa, mešajući povremeno, dok ne počne da se zgušnjava.

Kad se zgusne, sklonite sa vatre, dodajte dve kašike džema od jagoda, malčice soli i bibera i dobro promešajte, da se lepo sjedini. Zatim dodajte sveže jagode, isečene na četvrtine i promešajte.

Služite mesto toplo, preliveno sosom od jagoda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop