Ukusna i osvežavajuća!
Predstavljamo vam oprobani recept za tradicionalni italijanski desert, panakotu. Servirajte je sa sosom od malina koji će savršeno dopuniti njen blagi, slatki ukus.
Sastojci:
400 ml pavlake za kuvanje
200 ml mleka
75 grama šećera
Ekstrakt ili aroma vanile
Tri listića želatina
300 grama malina
Tri kašike šećera
Sok limuna
Priprema:
Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji pet minuta. U šerpi zagrejte mleko, pavlaku i šećer sa tri-četiri kapi vanile, ali ne dozvolite da proključaju. Ocedite listiće želatina, i jedan po jedan ih dodajte u zagrejanu pavlaku uz neprestano mešanje. Kada se želatin u potpunosti rastvorio, sklonite s vatre i izlijte u pripremljene posudice za serviranje.
Panakotu stavite u frižider na najmanje četiri sata, a u šerpici zagrejte oprane maline sa tri kašike šećera, malo limunovog soka i nekoliko kašika vode. Pustite da prokrčka, ohladite i sipajte preko panakote.
Koji je vaš omiljeni desert s malinama?