Brzo i lako, evo ideje za ukusan ručak!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu svinjentinu sa začinima.
Sastojci:
180 grama skuvanog pirinča
Kašika maslinovog ulja
450 grama mlevenog svinjskog mesa
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Ljuta papričica, sitno iseckana
Dve i po kašike svežeg đumbira, izrendanog
Dve kašike soja sosa
Četiri kašike sveže isceđenog soka od limuna
Kašičica šećera
Jedan krastavac, isečen na tanke kolutove
Dva mlada luka, isečena na tanke kolutove
Svež korijander, iseckan
Sveža nana, iseckana
Priprema:
Meso izdinstajte na ulju, dodajte beli luk, ljutu papričicu i dve supene kašike rendanog đumbira. Sklonite sa šporeta, dodajte dve kašike soka od limuna i kašiku soja sosa, a ako je suviše suvo, dolijte malo vode (četvrtinu šolje).
Pomešajte preostale dve kašike soka od limuna, kašiku soja sosa, kašičicu šećera i pola kašike rendanog đumbira, prelijte meso, ukrasite krastavcem, mladim lukom, korijanderom i nanom, i služite uz pirinač.
Kako vi pripremate svinjetinu? Recite nam u komentarima!