Pikantna svinjetina sa djumbirom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pikantna svinjetina sa đumbirom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Brzo i lako, evo ideje za ukusan ručak!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu svinjentinu sa začinima.

Sastojci:

180 grama skuvanog pirinča

Kašika maslinovog ulja

450 grama mlevenog svinjskog mesa

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Ljuta papričica, sitno iseckana

Dve i po kašike svežeg đumbira, izrendanog

Dve kašike soja sosa

Četiri kašike sveže isceđenog soka od limuna

Kašičica šećera

Jedan krastavac, isečen na tanke kolutove

Dva mlada luka, isečena na tanke kolutove

Svež korijander, iseckan

Sveža nana, iseckana

Priprema:

Meso izdinstajte na ulju, dodajte beli luk, ljutu papričicu i dve supene kašike rendanog đumbira. Sklonite sa šporeta, dodajte dve kašike soka od limuna i kašiku soja sosa, a ako je suviše suvo, dolijte malo vode (četvrtinu šolje).

Pomešajte preostale dve kašike soka od limuna, kašiku soja sosa, kašičicu šećera i pola kašike rendanog đumbira, prelijte meso, ukrasite krastavcem, mladim lukom, korijanderom i nanom, i služite uz pirinač.

Kako vi pripremate svinjetinu? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader