Ako volite picu, ali nemate vremena da je spremate, ovo je recept za vas!
Predstavljamo vam recept za brzi, ukusni i aromatični tart sa paradajzom i sirom. Recept je veoma jednostavan pa je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa
Jedno jaje
250 grama sitnog sira
Dva mlada luka
500 grama čeri paradajza
Maslinovo ulje
Sveži začin po izboru - bosiljak, majčina dušica, origano...
So, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje u pravougaoni oblik i stavite na pleh.
Trebalo bi da ostavite ivicu testa, odnosno odredite dokle ćete stavljati fil. Blago nožem zarežite tu granicu, kako se testo ne bi dizalo.
U činiji izmešajte sir sa sitno seckanim mladim lukom, solju i biberom. Nanesite na testo do ivice koju ste odredili. Poređajte prepolovljeni čeri paradajz, još malo posolite po vrhu, i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni dok testo ne postane zlatne boje, pre služenja pospite svežim začinskim biljem.
Kada se izvežbate, slobodno dodajte nadev po želji - šunku, tvrdi sir, ili nešto drugo što volite.
Kako vi najradije pripremate lisnato testo? Recite nam u komentarima!