Jednostavno se priprema, a ukus joj je božanstven!
Predstavljamo vam recept za testeninu u crvenom sosu, idealan ako vam je dosadio običan sos od paradajza.
Možete koristiti sveže crvene paprike, ali slobodno, u zavisnosti od godišnjeg doba, možete staviti i paprike iz tegle, samo će se kraće kuvati.
Sastojci:
400 grama suve testenine
Dve paprike
Dva paradajza
100 mililitara pavlake za kuvanje
Dva čena belog luka
Sušeni origano
Maslinovo ulje
Parmezan
So, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.
U većem tiganju, propržite sitno seckani beli luk, dodajte seckani paradajz i papriku. Krčkajte na visokoj vatri oko pet minuta, dok povrće ne postane mekano i pusti tečnost. Začinite solju, biberom i sušenim origanom, dobro promešajte, i dodajte pavlaku za kuvanje. Pustite da krčka još dva minuta.
Izmešajte testeninu i sos i servirajte toplo, posuto sveže rendanim parmezanom.
Kako vi spremate pastu?