Meksicka musaka

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Meksička musaka

Nije ni nalik onome što mi zovemo musakom, ali je vrlo ukusna.

Izvor: Guliver/Getty Images/Magrig

Neki je nazivaju meksičkom musakom, drugi koriste naziv kaserole, ali jedino je bitno da je ukus dobar.

Sastojci:

450 grama mlevenog goveđeg mesa

Jedan veći crni luk

Kašika brašna

Dve kašičice čilija u prahu

Pola kašičice kurkume

Četvrtina kašičice soli

Četvrtina kašičice crnog bibera

Dva tvrdo kuvana jaja (isečena na komade)

230 grama kukuruza šećerca

Jedno jaje

Četvrtina kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većem tiganju propržite meso sa lukom, dok govedina ne dobije braonkastu boju, a luk ne postane mekan. Iscedite višak ulja, pa u tiganj dodajte brašno, čili u prahu, kurkumu, četvrtinu kašičice soli i biber, pa propržite još oko minut. Dodajte kuvana jaja, pa ovu smesu prebacite u podmazan pleh.

U manjoj posudi ulupajte jaje i dodajte skuvani kukuruz (uz malo vode, nemojte skroz da ga ocedite) i četvrtinu kašičice soli, pa to nalijte preko mesa u pleh.

Pecite oko 30 minuta i ostavite da se ohladi desetak minuta pre posluženja.

Imate li i vi neki dobar recept za kaserole? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader