Veknica sa tikvicama i limunom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Veknica sa tikvicama i limunom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Neobična kombinacija ukusa koja će vam pružiti dovoljno energije za dobar početak dana!

Izvor: Guliver/Getty images, lauraag

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu veknu sa tikvicama i limunom. Najbolje je da je napravite uveče, tako da vas dočeka super doručak sledećeg dana, pošto je ukus najlepši kad se savim ohlade.

Sastojci:

150 mililtara maslinovog ulja

130 grama brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Kašičica soli

100 grama šećera

100 grama smeđeg šećera

Jedan veći limun

Dva krupnija jaja, na sobnoj temperaturi

350 grama tikvica, krupno izrendanih

125 grama pečenih lešnika, iseckanih

Dve kapšičice susama

Puter, za služenje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, podmažite kalup za hleb.

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U drugoj činiji, pomešajte šećer, i narendajte koricu limuna. Dodajte jaja i maslinovo ulje i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte rendane tikvice, zatim brašno, kad dobijete ujednačenu smesu, dodajte seckane lešnike.

Sipajte u pleh, pospite susamom i pecite 35 do 40 minuta, ili dok čačkalica kojom bocnete hleb ne izađe suva.

Ostavite da se sasvim ohladi, secite na kriške i služite sa puterom.

Imate li vi neki dobar recept za jela sa tikvicama? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader