Neobična kombinacija ukusa koja će vam pružiti dovoljno energije za dobar početak dana!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu veknu sa tikvicama i limunom. Najbolje je da je napravite uveče, tako da vas dočeka super doručak sledećeg dana, pošto je ukus najlepši kad se savim ohlade.
Sastojci:
150 mililtara maslinovog ulja
130 grama brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
100 grama šećera
100 grama smeđeg šećera
Jedan veći limun
Dva krupnija jaja, na sobnoj temperaturi
350 grama tikvica, krupno izrendanih
125 grama pečenih lešnika, iseckanih
Dve kapšičice susama
Puter, za služenje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, podmažite kalup za hleb.
U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U drugoj činiji, pomešajte šećer, i narendajte koricu limuna. Dodajte jaja i maslinovo ulje i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte rendane tikvice, zatim brašno, kad dobijete ujednačenu smesu, dodajte seckane lešnike.
Sipajte u pleh, pospite susamom i pecite 35 do 40 minuta, ili dok čačkalica kojom bocnete hleb ne izađe suva.
Ostavite da se sasvim ohladi, secite na kriške i služite sa puterom.
Imate li vi neki dobar recept za jela sa tikvicama? Pišite nam!