Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći sladoled.
Osvežavajuća poslastica gotova za pet minuta!
Sastojci:
Pola kilograma breskvi, oljuštenih i isečenih na kriške
60 grama smeđeg šećeraž
Pola kašičice cimeta
Mrvica soli
340 grama grčkog jogurta
115 grama slatke pavlake
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica ekstrakta badema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Breskve u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, ekstrakt vanile i ekstrakt badema. U drugoj činiji, mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte u grčki jogurt.
U smesu dodajte breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire, tako da ostanu komadići breskve.
Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svežim breskvama.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled.