Lagani ručak spreman za pola sata!
Varijacija na temu omiljene salate: piletina kapreze. Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagan letnji ručak koji se sprema za pola sata.
Sastojci:
Četiri pileća bela mesa bez kosti
190 grama pesto sosa (jedna teglica)
180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova
Četiri paradajza, isečena na kolutove
Dve kašike maslinovog ulja
Soli i bibera po ukusu
350 grama testenine koju volite
Dve kašike balzamiko sirćeta
Svež bosiljak, iseckan
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.
Stavite u rernu i pecite dok meso ne bude sasvim gotovo, 20 do 22 minuta.
Kad se piletina ispeče, pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije. Kad bude gotova, procedite, dodajte ostatak pesto sosa i promešajte.
U svaki tanjir sipajte pastu, odozgo stavite belo meso, "prsnite" malo balzamika i ukrasite svežim bosiljkom. Služite toplo.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za pripremu pilećeg mesa!