Laki kolac sa jogurtom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Laki kolač sa jogurtom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Možete da ga jedete samog ili da po želji dodate neko voće...

Izvor: Guliver/Getty Images/ValdisO

Sprema se veoma jednostavno – toliko da čak ni početnici ne mogu da pogreše.

Sastojci:

Šolja i po punomasnog jogurta

2/3 šolje maslinovog ulja

1 ¼ šolje šećera

Tri jaja

Kašičica ekstrakta vanile

Dve i po šolje brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

¾ kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Malo muskatnog oraščića

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, podmažite pleh i oboložite ga papirom za pečenje.

U posudi pomešajte jogurt, maslinovo ulje, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Kratko promešajte, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i muskatni orašćić, pa umutite dok se sve grumuljice ne razbiju.

Nalijte smesu u pleh i pecite 50-60 minuta, a ukoliko pre toga kolač počne da tamni, prekrijte ga folijom i tako pecite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ovaj kolač možete da jedete baš ovako, da ga pospete šećerom u prahu, ali i da ga prelijete čokoladom ili, recimo, premažete šlagom i odozgo poređate omiljeno voće.

Imate li i vi neki dobar recept za kolač? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader