Jednostavan recept za osvežavajuću letnju poslasticu.
Isprobajte ovaj interesantan recept za tortu od limuna i hibiskusa. Dobro ohlađena, biće savršeno osveženje ovog leta!
Sastojci:
Za kore
350 mililitara mleka
60 mililitara sveže ceđenog soka od limuna
250 grama putera, na sobnoj temperaturi
300 grama kristal šećera
Fino narendana korica dva limuna
Četiri krupnija jaja, na sobnoj temperaturi
Jedno žumance (dodatno)
410 grama brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice sode-bikarbone
Pola kašičice soli
Za fil
100 militara slatke pavlake
Tri kesice čaja od hibiskusa
450 grama krem sira, na sobnoj temperaturi
220 grama putera, na sobnoj temperaturi
300 grama šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje.
Pomešajte mleko i sok od limuna, a zatim počnite da mikserom mutite puter. Kad puter umutite da bude penast, dodajte šećer, koricu limuna i mutite dok ne dobijete vazdušastu smesu. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim i dodatno žumance, miksirajući dok se lepo ne sjedini.
U srednjoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu-bikarbonu i so. Dodajte pomalo u puter, miksirajući sve vreme, a zatim dodajte i mleko sa sokom od limuna, i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Podelite na tri dela (za tri kore) i pecite svaku oko 30 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva iz testa. Ostavite kore da se sasvim ohlade.
U međuvremenu, stavite slatku pavlaku na šporet, na srednju vatru, dok ne počne da ključa, stavite kesice čaja od hibiskusa, promešajte, poklopite i ostavite dvadesetak minuta, a zatim izvadite kesice čaja.
U većoj činiji mutite krem sir, puter i šećer u prahu dok ne dobijete ujednačen, penast krem. Zatim pomalo dodajte slatku pavlaku sa hibiskusom, miksirajući sve vreme.
U međuvremenu, kore su se ohladile, pa možete da ih filujete kremom od hibiskusa. Tortu možete ukrasiti svežim bobičastim voćem, a služite je dobro ohlađenu,
Imate li vi neki dobar recept za "tortu na brzaka"?