• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna krem-čorba od tikvica

Ukusna, lagana čorbica koju možete spremati i u danima posta.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za krem-čorbu od tikvica. Sprema se brzo, a recept je pogodan i za dane posta.

Sastojci:

900 grama tikvica, opranih, iseckanih na komadiće

1,2 litra vode

Soli i bibera po ukusu

Dva čena belog luka, sitno iseckanog

Dve kašike maslinovog ulja

Kašičica sušenog timijana

Krutoni

*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Priprema:

Iseckane tikvice stavite u šerpu, nalijte vodom, dodajte soli i bibera po ukusu. Kad proključa, ostavite da se krčka dvadesetak minuta, do pola sata, dok tikvice ne omekšaju.

U međuvremenu, propržite beli luk i timijan na maslinovom ulju, dok luk ne postane zlatnožut. Kad se tikvice skuvaju, stavite ih u blender, dodajte maslinovo ulje sa belim lukom i timijanom i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu, kremastu teksturu.

Supu možete služiti toplu ili hladnu, posutu krutonima, ako ih volite.

Imate li vi neki dobar recept za čorbu od povrća?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop