Evo sjajne ideje za ručak u kojem će svi uživati.
Piletina može da se spreči na mnogo načina, evo jednog vrlo ukusnog.
Sastojci:
Oko kilogram pilećeg mesa
Tri čena belog luka
Dve tikvice
Pola šolje maslina
400 grama paradajz-pirea
250 grama čeri paradajza
Maslinovo ulje
1/3 šolje svežeg bosiljka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Piletinu poređajte u veliki, podmazan tiganj, pa stavite da se proprži na vatri oko pet minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Okrenite meso i propržite sa druge strane, pa prebacite na tanjir.
Iscedite višak ulja iz tiganja, pa ga vratite na vatru, a onda u njemu propržite luk.
Dodajte u tiganj i tanko isečene tikvice, masline i paradajz pire. Kada provri, u tiganj dodajte i proprženu piletinu, a zatim sve sastojke prebacite u pleh i stavite u rernu i pecite oko 15 minuta.
U međuvremenu, isecite čeri paradajz, pa ga dodajte u pleh i pecite još 10-15 minuta. Po želji dodajte soli i bibera, a kada izvadite iz rerne, odozgo pospite bosiljak i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!