Ukusan ručak gotov za dvadeset minuta!
Ovu pastu možete spremati i u vreme posta, samo vodite računa da testenina bude bez jaja.
Sastojci:
200 grama posne testenine
Kašika masliovog ulja
Manja glavica crnog luka, sitno iseckana
200 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Pola kašičice senfa
Četvrtina kašičice suvog začina od povrća
Kašičica soka od limuna
60 mililitara posne supe od povrća (iz kesice)
300 grama spanaća, opranog i očišćenog
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije.
Zagrejte maslinovo ulje, izdinstajte crni luk pa pred kraj dodajte pečurke, i dinstajte još 4, 5 minuta, ili dok pečurke ne puste vodu.
Dodajte beli luk, senf, suvi začin, sok od limuna i supu, promešajte, pa ostavite da ključa minut, dva. Zatim dodajte spanać, i pustite da proključa ponovo.
Pastu procedite, dodajte u sos od pečuraka i spanaća i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu i služite toplo.
Kako vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!