Odličan recept za savršenu čokoladnu tortu bez mleka, putera i jaja!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za posnu čokoladnu tortu.
Sastojci:
175 grama brašna
40 grama kakao praha
Kašičica sode-bikarbone
200 grama šećera
240 mililitara vode
120 mililitara biljnog ulja
Kašičica ekstrakta vanile
Za preliv
125 grama šećera u prahu
Dve kašike kakao praha
Kašika meda
Dve kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
U većoj činiji pomešajte brašno, kakao, soda-bikarbonu i šećer. U drugoj činiji pomešajte vodu, ulje i ekstrakt vanile. Sjedinite suve i tečne sastojke i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u pleh i pecite tridesetak minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.
Kad se ispeče, pažljivo izvadite iz pleha, i ostavite da se sasvim ohladi.
Za glazuru, pomešajte šećer u prahu i kakao, dodajte med i vodu i mešajte u šerpici na srednjoj temperaturi dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode. Prelijte glazuru preko torte, ukrasite svežim voćem i služite.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?