• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekani kolačići sa cimetom

Autor mondo.rs

Miršljavi, mekani i ukusni, a spremaju se lako!

  Evo šta vam je potrebno da pripremite ove kolačiće.

Sastojci:

320 grama brašna

Dve kašičice vinskog praška za pecivo

Kašičica sode bikarbone

Kašičica soli

220 grama putera (omekšati)

250 grama šećera

100 grama smeđeg šećera

Dva jaja

Kašika mlevenog cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U posudi srednje veličine pomešajte brašno, vinski prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

U odvojenoj posudi umutite puter i 200 grama šećera, pa dodajte i smeđi šećer – mutite oko dva minuta, dok smesa ne postane kremasta.

Zatim dodajte jaja i još malo umutite, pa sipajte suve sastojke i dobro izmešajte.

U odvojenoj posudici pomešajte cimet sa preostalih 50 grama šećera.

Kašikom za sladoled vadite testo i oblikujte kuglice, uvaljajte ih u šećer i cimet, pa ih poređajte na pleh.

Pecite oko 12 minuta ili dok kolačići ne počnu da pucaju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop